Поводом обележавања јубилеја, шест деценија од оснивања Савеза извиђача општине Чукарица, угалерији „Арт на спрат“, отворена је изложба која илуструје богату историју и, рад и бројне активности чукаричких извиђача томо више од пола века.

Уз чланове Одреда извиђача Михајловац, садашње и некадашње извиђаче и бројне госте, у име општине Чукарица честитке је упутила чланица Већа Стана Лукић и изразила задовољство због изузетне сарадње коју општина и Савез извиђача већ дуги низ година имају.“ Општина је увек спремна да подржи рад организације која брине о нашим младим суграђанима и усмерава их на правилно одрастање и усвајање правих животних вредности“, истакла је Стана Лукић.

Изложби где су поред фотографија, предсатвљени и предмети-успомене са смотри и такмичења, присуствовали су и један од оснивача Савеза Лука Тошковић, као и гост из одреда из Ивањице Рашко Савић.

Славиша Бојовић, председник одреда „Михајловац“, подсетио је овом приликом на податак да је током ових шест деценија кроз извиђачку организацију Чукарице прошло више од десет хиљада чланова, који су од школског узраста учествовали у раду Савеза и многи од њих су остали везани за ову организацију и у позним годинама.

Он ј еподсетио да се већ почетком марта извиђачи Чукарице са гостима из региона окупљају на традиционалној манифестацији Сајам колекционарства, која се одржава већ 28. пут.