Знамења Чукарице


Cukarica - osnovni grb

ГРБ И ЗАСТАВА

Грб Градске општине Чукарица jе усвоjен 1997. и користи се у три нивоа: основни, средњи и велики грб. Основни грб је намењен за општу употребу, средњи грб за потребе Општинске управе, а велики грб за највише органе Општине и за свечане прилике.

Блазон основног грба гласи: У сребру зелени тробрег, изнад кога је представљен између два златна црвено увезена снопа жита плави штит са златним крстом, који израста из таласастим резом раздељеног сребрног подножја које пресеца плава таласаста греда, а око свега је зупчаста црвена бордура.

Cukarica - srednji grb

Блазон средњег грба гласи: Основни грб који је крунисан златном бедемском круном са четири видљива мерлона. Испод грба је бела трака са исписаним називом ЧУКАРИЦА.

Блазон великог грба гласи: Основни грб који је крунисан златном бедемском круном са четири видљива мерлона држе два плава осврнута орла, златних кљунова и ногу, црвених језика и канџи, подигнутих крила, са тробојном овојницом око врата, са које на грудима виси златан крст. Уз држаче грба су пободена црна, златом окована, копља са којих се у поље вију златним расадима оперважени стегови, десно Београда, а лево Чукарице. Држачи стоје на травом обраслом тробрегу са представом реке Саве у дну: испод постамента је бела трака са исписаним називом ЧУКАРИЦА.

Cukarica - zastava

Застава: Хералдички стег Чукарице је квадратног облика и садржи поновљени мотив са основног грба.

Књигом графичких стандарда ГО Чукарица предвиђен је и логотип Општине на ћирилици, латиници и енглеском језику, који се користи на штампаним материјалима и у визуелним комуникацијама, заједно са одговарајућом верзијом грба.

 

DOWNLOAD

Уколико сте добили одобрење за употребу, овде можете да преузмете основни грб ГО Чукарица у векторском облику, у свим варијантама, као ZIP-ован AI фајл (1,25 MB).