На иницијативу грађана и општине Чукарица, а у циљу повећања безбедности пешака и осталих учесника у саобраћају, постављен је семафор на улазу у парк у Пожекој улици, на раскрсници са улицом Жарка Вуковића- Пуцара.

Нова сигнализација је, по налогу Секретаријата за саобраћај и процене стручних служби пуштена у рад, а у детекторском је режиму рада, што подазумева, да ће зелено светло за прелаз активирати пешаци притиском на тастер, чиме се штеди време и смањује загађење. Извођач радова је ЈКП „Београд пут“, а завршене радове обишли су заменик секретара за саобраћај Дејан Величковић, члан Већа ГО Чукарица Чедомир Совтић, као и представници ЈП „Путеви Београда“ и ЈКП „Београд пут“.

Досада је овде био пешачки прелаз, али имајући у виду да су се и поред тога дешавале незгоде, општина је подржала иницијативу грађана, како би прелаз био безбеднији, посебно што је у непосредној близини школе „Јосиф Панчић“ и парка. Пожешка улица је веома прометна и поред путничких, свакодневно овом саобраћајницом пролази велики број линија јавног превоза, те се очекује да ће нова сигнализација допринети повећању опште безбедности свих учесника у саобраћају.