Предстојеће празнике, Градска општина Чукарица, и ове године, улепшаће деци без родитељског старања са Чукарице, који су смештени у дечјим домовима и дечјим селима широм Србије, као и деци на породичном смештају у хранитељским породицама. Ваучере за куповину спортске опреме и играчака, у вредности од девет хиљада динара, добило је 144-оро деце и младих, а поклоне су им уручили председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић и чланица Већа Стана Лукић.

Поздравивши децу и хранитеље који брину о њима, председник Срђан Коларић је истакао да му је велико задовољство да општина већ десети пут припрема и организује ово лепо дружење са малишанима и да је у прилици и да им поклонима учини празнике још свечанијим.

„Драго ми је да су данас са нама и хранитељи који се несебично труде да деца одрастају у правом породичном окружењу, да израстају у добре и вредне људе, на чему смо им сви захвални. Захвалност дугујем и нашој чланици Већа Стани Лукић која је дошла на ову идеју, и ево после читаву деценију, заједно се дружимо и празницима радујемо“, рекао је председник, пожелевши свима срећне празнике.

Том приликом, председник Срђан Коларић и чланица Већа Стана Лукић уручили су ваучере присутној деци, док су ваучери за децу без родитељског старања са Чукарице, која су смештена у дечијим домовима и селима широм Србије, уручени руководиоцу Центра за социјални рад Чукарица Јелени Јовановић, као и саветници за хранитељство Центра за породични смештај Светлани Максимовић, које ће ваучерима обрадовати децу.