Синоћ је у простору Галерије `73 организовано обележавање педесет година од оснивања Клуба писаца Чукарица, удружења писаца и песника који су основани, давних седамдесетих година прошлога века у простору Галерије `73.

Овај клуб окупља угледне писце и песнике који живе и стварају на Чукарици и својим радом и залагањем подстичу културни живот заједнице у којој живе.

Програм и рад Клуба подржава Градска општина Чукарица, а испред општине на синошњој свечаности присустнима се обратила председница Скупштине ГО Чукарица госпођица Лидија Јовановић, која је поздравила присутне госте и званице. На свечаности су награђени сви учесници на Конкурсу Песничко пролеће Чукарице, а награде и захвалнице је уручио преседник Клуба писаца Чукарица Неђо Ћићо Стојановић.

За члана Клуба писаца Чукарица Миливоја Мишу Рупића овај јубилеј је веома значајан јер доприноси унапређењу културног живота заједнице каква је Чукарица. За овог угледног уметника постојање Клуба писаца са дугогодишњом традицијом знатно утиче на снагу локалне заједнице чиме се подстичу потенцијали Чукарице када је култура у питању.