Презентација програма субвенција за послодавце и незапослена лица, које спроводи Национална служба за запошљавање, одржана је данас у Културном центру „Чукарица“, у организацији Националне службе-одсека Чукарица и Градске општине Чукарица. На скупу су представљени јавни позиви које је Национална служба запошљавања, у циљу запошљавања свих категорија незапослених, а посебно теже запошљивих лица, припремила за ову годину.

У име Градске општине Чукарица, присутне је поздравио помоћник председника Никола Аритоновић, који је нагласио да општина има изузетну сарадњу са Националном службом и да се труди да подржи програме који се спроводе у циљу  економског оснаживања теже запошљивих лица, посебно особа са инвалидитетом и ромске популације. Он је изразио задовољство што су се скупу одазвали послодавци и социјални партнери заинтересовани да конкуришу и остваре субвенције.

Презентацији су присуствовали и чланови Већа Славиша Шотра и Вук Јанковић, руководилац НСЗ - одсек Чукарица Татјана Мијушковић, начелнице у Националној служби за запошљавање Весна Живковић Костић, Марчела Вујанац-Обућина  и кооринатор за питања националних мањина Метија Кадријевић.  

Учесници су представили 13 конкурса који се спроводе у току ове године и истакнуто је да је реч о бесповратним субвенцијама и да се овим мерама посебно стимулишу послодавци при запослењу особа са инвалидитетом и особа ромске националности.

Примери добре праксе показују да су појединци који су у протеклом периоду остварили субвенције покренули посао и да сада поједини имају и до 10 запослених. Посебно су представљени програми јавних радова, као и услови за послодавце да за ове програме конкуришу.

Присутни су исказали велико интересовање за предсатвљене програме и мере и упућујући конкретна питања, овом приликом, добили и детаљне информације у вези са самозапошљавањем и субвенцијама за покретање посла.