Малишани Чукаричке падине добили су ново дечје игралиште у улици Лазаревачки друм 6а-6е, a радови су обухватили и санацију простора за одмор и свих пешачких комуникација у оквиру парка. На дечјем игралишту је постављена гумена подлога, а сви реквизити испуњавају важеће стандарде у смислу безбедности.
 
Санирано дечје игралиште обишли су председник Градске општине Чукарица Никола Аритоновић и в.д. директора ЈКП "Зеленило-Београд" Душан Тојагић.
 
"Обновљено игралиште представља резултат заједничког рада и посвећености грађана, Градске општине Чукарица и ЈКП "Зеленило-Београд" и важан корак ка стварању бољих услова за одрастање и развој наше деце. Ово игралиште ће омогућити малишанима дружење, игру и безбрижне тренутке у њиховом одрастању, али и стицање нових вештина. Наш циљ је да стварањем оваквих простора омогућимо породицама да заједно проведу квалитетно време у свом крају", истакао је Никола Аритоновић.
 
Аритоновић је казао да Општина улаже напоре да сва насеља на Чукарици добију лепо опремљен простор за најмлађе, али и за све који желе да уживају на отвореном, да одмарају и да се друже. 
 
"До краја године ћемо санирати дечја игралишта у Улици Недељка Чабриновића на Бановом брду, као и парк у центру насеља Остружница, у складу са важећим стандардима и Правилником о безбедности дечјих игралишта. Општина ће увек бити ту за своје најмлађе, бринући се о уређењу паркова и дечјих игралишта, стварању бољих услова у вртићима и школама, организовању спортских и културних програма за најмлађе и о свему оном што ће одрастање наше деце учинити лепшим и безбрижнијим", поручио је Аритоновић.
 
"Ово је још једно у низу дечијих игралишта које је ЈКП "Зеленило-Београд" комплетно обновило, а тренутно се слични радови изводе на још осам локација у граду. Распоред опреме за дечије игралиште, њихове заштитне зоне и пешачке комуникације урађене су у складу са свим важећим стандардима и Правилником о безбедности дечијих игралишта, радови су комплетно завршени скоро месец дана пре планираног рока и задовољство нам је што малишанима овог дела Чукарице можемо да предамо простор на коришћење", истакао је том приликом Душан Тојагић в.д. генералног директора ЈКП "Зеленило-Београд".
 
Игралиште је оплемењено љуљашкама, њихалицама, вртешком и развојно едукативном игром "Јежева кућица", а да би се додатно осигурала безбедност најмлађих постављена је заштитна ограда.
 
Отворању су присуствовали и чланови Општинског већа Дејан Јосифоски и Александар Благојевић.