Чукарички основци, узраста од 10 до 12 година, са радошћу ишчекују август, када се окупљају у Летњем спортско-образовном кампу „Чукарица 2024“, и уз дружење, игру и спорт проводе део распуста у Београду. Већ пету годину заредом, Градска општина Чукарица организује бесплатни летњи камп, на којем ће током боравка у природи на Ади Циганлији, малишани стећи нова искуства у разним спортским дисциплинама и вештинама. Ове године прва група малишана стигла је у камп 5. августа, а сам камп трајаће до 30. августа, с тим што сваког понедељка долази нова група основаца на петодневно дружење на Ади Циганлији.

Другу групу чукаричких основаца посетио је на часу веслања у змајевим чамцима председник Градске општине Чукарица Никола Аритоновић.

„Малишани се сваког јутра, заједно са својим аниматорима и тренерима, окупљају на часу веслања у змајевим чамцима, што је за већину њих потпуно нов и јединствен доживљај. Дан у кампу деца започињу веслањем, а затим следи следи дан испуњен бројним садржајима, те деца могу да се опробају у мачевању, атлетици, бабл фудбалу, плесу, оријентирингу, постљању шатора, али и да науче основе грчког језика и технике преживљавања у природи. Са њима се друже стручна лица и аниматори који брину и о њиховој безбедности и целодневном боравку у кампу. За све кампере обезбеђени су и оброци, као и реквизити за спортске игре и боравак у природи“, истакао је Никола Аритоновић.