Традиционална туристичко-спортска, културна и породична манифестација “Чукаричка феријална роштиљијада“ одржана је данас на пикник теренима на Ади Циганлији, у организацији Феријалног савеза Чукарице, а под покровитељством Градске општине Чукарица и Туристичке организације Чукарица.

Чукаричку феријалну роштиљијаду, која се одржава петнаесту годину заредом под слоганом “Ћумуром са хумором”, отворио је председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић, који је просутнима пожелео добродошлицу на манифестацију која је у протеклих деценију и по прерасла у својеврстан туристичко-кулинарски бренд.

“Посебно ме радује чињеница да је сваке године све већи број учесника, а данас ће се на Ади Циганлији 60 екипа борити за титулу најбољег роштиљџије. Верујем да сви они желе да са поносом покажу своје умеће у припремању роштиља, али је најважније да уживају у радости дружења и тимског рада. Захваљујем се свима, а посебно феријалцима, који су током ових петнаест година допринели да Роштиљијада буде заиста омиљена манифестација у туристичкој понуди наше Чукарице, али и престонице. Општина Чукарица ће се, као и до сада, трудити да буде подршка како би Роштиљијада наставила са успехом да траје. Очекујем да ћемо уживати у лепом дану, уз богат уметнички програм који је припремљен, пријатно дружење, такмичарски дух и, наравно, уз кулинарско умеће наших екипа”, поручио је Коларић истичући да ће најбоље пласиране екипе, као и ранијих година, за свој труд бити награђене на основу оцена стручног жирија, а сви који данас дођу до пикник терена биће у прилици да осете одличну атмосферу и неодољиве укусе.

По оцени стручног жирија, представника Високе хотелијерско-угоститељске школе и професионалних кувара београдских ресторана, прво место у припреми роштиља припало је екипи КУД “Коловође”.

Поред припреме роштиља, за све посетиоце приређен је и богат спортско-забавни и културни програм, а најмлађи су се дружили са аниматорима Удружења „Мој супер распуст“. У културно-уметничком програму одржан је такмичарски фестивал фолклора под називом “Чукаричко се коло вије”, у којем је прво место припало КУД “Чукарица”. Осим тога, организован је и фестивал традиционалних спортских такмичења, на којем су се посетиоци опробали у надвлачењу конопца, ходању на штулама, бацању камена с рамена и другим помало заборављеним надметањима.

У сарадњи са Институтом за трансфузију крви, као и претходних година, организована је акција добровољног давалаштва, док су волонтери Црвеног крста Чукарица презентовали вештине пружања прве помоћи.