Председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић примио је данас председника општине Пљевља др Дарија Вранеша, који је заједно са својим суграђанима добровољним даваоцима крви посетио општину Чукарица, поводом учешћа у већ традиционалној хуманитарној акцији давалаштва крви. Акцију су покренули чланови Удружења давалаца крви Чукарице, уз подршку Спортске организације Чукарица и Градске општине Чукарица.

Приликом срдачног разговора, председник Срђан Коларић се захвалио председнику општине Пљевља и грађанима овог града на подршци и учешћу у акцији која се заједнички организује већ другу годину заредом.

„Драго ми је да смо у прилици да вам пожелимо добродошлицу и да сте, као и прошле године, са радошћу и великим одзивом учествовали. Овакве акције су прави пример пријатељства, солидарности, братства и хуманости“, рекао је председник Коларић захваливши даваоцима из Црне Горе и Републике Српске који су заједно са Чукаричанима у овој акцији дали крв.

Председник је подсетио на изузетну сарадњу са Црвеним крстом Чукарица, који континуирано организује акције добровољног давалаштва на Чукарици и којима се одазива велики број суграђана, и рекао да му је посебно драго да је и ова акција постала традиционална мисија човекољубља и хуманости.

Председник општине Пљевља др Дарио Вранеш је рекао да, као хирург, зна колико су овакве акције важне и изразио спремност својих суграђана да увек буду ту и помогну, када је потребно.

Председница Удружења добровољних давалаца Чукарица Верица Ћирић је подсетила да је иницијатива за ову хуману мисију настала прошле године и да јој је драго да су грађани Пљевље показали велико срце и братство за наше суграђане.

Целодневна акција одржана је уз подршку трансфузиолошке службе Војно-медицинске академије, а поред великог броја Чукаричана, крв је дало и више од 150 давалаца из Пљеваља, Будве и других градова у Црној Гори.