Протеклог четвртка у Галерији `73 свечано је отворена Колективно-традиционална изложба „Погледи 2022”. На изложби су представљени радови двадесетчетири уметника који долазе из Србије и Републике Српске.

Ова излозба има намеру да представи ликовно ствараластво као и да укаже на перспективе младих уметника у категорији до 35 година. Ове године по први пут изложба „Погледи 2022” има регионални карактер и резултат је културне сарадње Галерије `73 са институцијама из Бања Луке и Требиња.

На овај начин ликовни ствараоци су по први пут добили подршку институција који су их селектовале у складу са пропозицијама Уметничког савета. На овогодишњој смотри младих стваралаца основна порука је да се умрежавањем и културном сарадњом јачају везе и персперктиве уметничких ствараластва.

Изложбу у Галерији `73 је свечано отворила в.д. директорка Галерије `73 Мирела Пудар, истичући да је веома важна институционална подршка младима. “Њихова креативност, таленат, посвећеност професији којом се баве свакако треба подржати“, истакла је госпођа Пудар и додала да је у плану да се у наредном периоду ова изложба организује у региону.

О радовима младих уметника говорила је историчарка уметности и ликовна критичарка Мирјана Радојчић која је ауторка текста у Каталогу, а угледни професор Славољуб Цаја Радојчић, члан Уметничког савета Галерије `73 је свечано прогласио изложбу отвореном.

Изложбу „Погледи 2022“ подржала је Градска општина Чукарица, као и Секретаријат за културу Града Београда.

Изложба ђе у Галерији `73 трајати до 3. маја 2022. године.