Не иде се сваки дан код класика, мени се посрећило па смо пријатељи, зато сам разумео његове године и болести... Дочекао ме је стојећи, у радној соби. Два дрвена штапа су лежала на књигама... Кућу у којој живи поклонио је држави. Она се постарала да од ње направи музеј.” – овако почиње једна од прича о великом руском песнику Јевгенију Јевтушенку коју је Горан Лазовић написао у својиј књизи „Планета Јевтушенко“ , а која је синоћ представљена у Културном центру „Чукарица“.

Гости ове занимљиве књижевне вечери били су: др Малиша Станојевић, професор на Филолошком факултету који је написао предговор за ову књигу, Влада Канић, кантаутор и Горан Лазовић, аутор књиге.

У причи која је спонтано текла, уз ауторске песме кантаутора Владе Канића, присутни су имали прилику да чују доста занимљивих појединости о животу и раду Јевтушенка, али и аутора ове књиге, који је синоћ са великим задовољством приповедео о богатој биографији свог, како је рекао Перо Зубац, литерарног сабрата и узора Јевтушенка.

Књигу „Планета Јевтушенко” недавно је објавио „Србоарт” у едицији „Хит издања”. Ликовну опрему урадила је сликарка Ирина Власова.