Представљање књиге „Порука скривенa међу латицама“ ауторке Дарје Плодник, организовано је у петак 9. априла у 18:00 часова у Галерији `73.

Присутна публика имала је прилику да кроз стихове ауторке открије сиболику цвећа у руској култури.

То симболичко значење цвећа типичног за простор Русије води читаоце у раскошни свет који ће их опчинити својом лепотом, а уједно сазнати и о сензибилитету братског руског народа.

Књигу чине преко 100 уметничких фотографија, праћених поруком коју носи сваки цвет и пробраним цитатима из руске поезије и прозе. За оне који не говоре руски језик, стигло је и ново издање - двојезична књига, у којој су најлепши стихови и цитати руске културе и књижевности преведени на српски језик. Присутне госте је у име домаћина Галерије `73 поздравила директорка Мирела Пудар, и чланица Већа Града Београда Данијела Мирјанић. Међу званицама су били представници Амбасаде Руске Федерације, Руског Дома и

Фонда јединства православних народа који су подржали манифестацију Дани руске културе у Галерији .

Ауторка Дарја Плодник је рођена у Казахстану, прекаљена Сибиром и заљубљена у Србију. Завршила је Академију културе и уметности у граду Тјумењи (2009). Радила је као телевизијски новинар и водитељ. Од 2014. године бави се генеалогијом, истраживањем родослова, писањем књига о породичној историји и биографијама.

Од 2017. године живи и ради у Београду. Отприлике тада је почела да се занима и за симболику цвећа. Књига Порука скривена међу латицама: говор цвећа у Русији је рађена у оквиру међународног пројекта издавачке куће 4СЕ.

Прва књига била је издата на руском језику, а затим преведена на српски и поново објављена као двојезична књига.