На иницијативу наших најстаријух суграђана, свечано је отворен Дневни центар и клуб за старија лица „Олга Ђулић“ у Железнику. Новоотворени клуб је понео име по Олги Ђулић, уметници, активисткињи и једној од оснивачица сениорског ансамбла са Чукарице.

Заменик градоначелника Горан Весић, заједно са начелницом Градске управе Сандром Пантелић, секретарком за социјалну заштиту Наташом Станисављевић и председником општине Чукарица Срђаном Коларићем, свечано је отворио нови Дневни центар и клуб „Олга Ђулић”, намењен старијим суграђанима у овој београдској општини. Како је том приликом истакао Весић, ово је тридесет први клуб за сениоре у Београду.

У последњих шест година отворено је десет нових клубова. Клубови у главном граду окупљају безмало десет хиљада старијих суграђана. Новоотворени клуб налази се у Старом Железнику и отворен је на иницијативу старијих суграђана, у сарадњи са Општином Чукарица и захваљујући напорима Секретаријата за социјалну заштиту. Ово је била прилика да покажемо шта све радимо када је реч о најугроженијим групама становништва, а то су најмлађи и најстарији – најмлађи, зато што о њима треба бринути, и најстарији, јер смо им захвални за све шта су урадили за наш град. Град Београд у тој области води изузетно одговорну политику”, навео је Весић.

Он је додао да је Град истовремено желео да свим сениоркама и свим женама честита 8. март.
“Данас је велики празник и дан када се подсећамо шта смо као друштво у претходном периоду урадили за права жена. Последњих неколико година учињени су велик напори, жене су ефикасно заштићене новим законом против насиља у породици и насиља над женама, што је тек тада показало колико је тај проблем био присутан у друштву. Такође, имамо и закон којим се налаже да 40 одсто жена буде на свим изборним листама. Наша земља једна је од ретких које има премијерку, а жене се налазе и на многим важним положајима. Чињеница је да смо учинили велике кораке ка бољим правима жена. Сваки 8. март треба да буде време када се подсећамо шта смо урадили и да себи дамо задатак шта ћемо даље радити, како би свака жена била пуноправни члан друштва”, рекао је Весић.

Наташа Станисављевић је прецизирала да је клуб у Железнику понео име по Олги Ђулић, уметници, активисткињи и једној од оснивачица сениорског ансамбла са Чукарице, те да ће се Град трудити да у наредном периоду што више клубова буде названо по нашим знаменитим суграђанкама.
“Настављамо са одговорном социјалном политиком и боримо се за пуну родну равноправност. Предстоји нам отварање још два клуба за старије, јер то је оно што грађани траже, а ми смо њихов сервис. Тридесет други клуб биће отворен на Бањици, а потом у Миријеву”, најавила је Станисављевићева.

Председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић је изразио очекивање да ће клуб окупљати бројне кориснике, те да ће у њему бити организована дружења, поетске, књижевне и музичке вечери, изложбе слика и слично. Он је захвалио челницима Града Београда што подједнако воде рачуна о свим деловима Београда и поручио да Општина Чукарица наставља да ради заједно са Градом и Републиком, како би квалитет живота суграђана сваког дана био све бољи.
Срђан Димитријевић, в.д. директора установе, подсетио је на суграђанку по којој је клуб понео име, изражавајући наду да ће се њена енергија преносити и на остале чланове.
Догаћају су присуствовали члан Градског већа Зоран Адамовић и руководство Општине Чукарица. Својим присуством, певачица Гоца Тржан такође је подржала отварање новог клуба за старе на Чукарици.